Santiago 3
Door: Irma
Blijf op de hoogte en volg Irma
08 Juli 2013 | Frankrijk, Tours
Een paar dagen geleden kwam ik op een camping en zat daar lekker op een picknickbankje wat uit te rusten, komt er een jonge jongen, Jeroen, naar mij toe en vroeg in zijn beste Frrans of hij er bij mocht komen zitten. Pas de problem.
Na een minuut kwamen we er gelukkig al achter dat we beide Nederlands spraken. Hij was net afgestudeerd en wist nog niet wat hij wilde gaan doen. Ja, je hoort heel wat op een camino. Later kwam ook Johan, had ik een dag eerder al ontmoet, die mocht van zijn vriendin 5 weken losfietsen, er ook bij.
Johan maakt per dag graag veel kilometers, Jeroen, jonge hond, wil dat natuurlijk ook. De camping voor de volgende dag wordt besproken. Ik haak af. Na een dag bijna 100 km, vind ik het wel best waar ik uitkom.
Ik ben al helemaal blij als ik zonder problemen weer op de route zit.
De volgende dag komt Johan al helemaal bepakt en bezakt om 7.00 voorbij. Pff, ik ben net wakker. Bon camino roepen we Nog. Een uur later is daar Jeroen, ben nog steeds aan het wakker worden, maar roep nog bon camino.
Het weer is super en ik heb de wind mee. Maar ergens heb ik toch weer een afslag gemist. Ik kom uit op een snelweg, het verkeer raast als een idioot voorbij. Ik zie dat ik nog 3 km moet om bij de volgende plaats uit te komen. Als ik deze weg nu even oversteek en via het industrieterrein bij die kerktoren kan komen, pak ik daar de route wel weer op. Wat een geluk, centre ville zie ik staan en het dorp begint met een Carrefour. Zo, daar ga ik eens lekker langs de koelingen lopen. Het is namelijk best warm, 32 graden.
Ik wilde net de weg weer op toen er gefluit werd, waarom weet ik ook niet, maar ik keek toch even om, en daar was Jeroen, ook fout gereden.
Eerst even 2 koffie in centre ville en vervolgens zouden we samen naar de volgende camping fietsen. Al fietsend kwamen we op het idee om een eenmalige bbq te kopen en dan vanavond lekker bbqen. Johan even jaloers maken.
Bij een grand de grand super marché dachten we wel een eenmalige bbq te scoren, maar ja hoe zeg je dat in het Frans, Jeroen is belg, maar wist het ook niet. Dan maar een gok, je cherche un bbq pour un foix. Nah, begreep die beste jongen dat. Heel die zaak door, dat is zoiets van Cabauw naar Schoonhoven lopen om vervolgens een leeg schap te zien.
Geen probleem, we hebben twee branders, kopen aardappel salade kant en klaar. Komt vast goed met onze plat de jour de carrefour.
We zijn er bijna, zegt Jeroen, das mooi, mijn benen zijn namelijk aan het protesteren. Ik heb al een hele tijd niet meer op de kaart gekeken, Jeroen zijn ogen zijn wat beter als de mijne, ik moet af en toe stoppen en focussen, dus dan is het wel lekker dat ik zomaar los kan fietsen.
Het enige waar ik spijt van heb, is dat ik geen zonnebril op sterkte heb gekocht.
Hoeveel nog? Nog maar 25, shit!
Op de camping pleur ik in het gras om even bij te komen. Jeroen niet, die zet zijn tent op gaat nog even zwemmen in de Loire, doet zijn was en is helemaal klaar voor de bbq.
Tuurlijk is het mij ook uiteindelijk gelukt om mijn tentje neer te zetten, de inflatable op te blazen en te genieten van de plat de jour de carrefour.
De volgende dag was Jeroen weer naar vroeg vet actief. Nee deze keer ga ik dat niet redden om in een keer naar Tours te fietsen. Bon Camino Jeroen, het ga je goed!
Ergens op de route stond er route fermé, het zal wel, ik ga toch volgens het boekje en zie wel. Het werd mij al gauw duidelijk, er was een autocross georganiseerd. Als ik 1 km ging lopen dan mocht ik verder. Als je dan op zo een parcours loopt en de hooibalen in de bochten ziet liggen, denk je wel even als ze nu nog maar niet beginnen. Waarom ik moest lopen weet ik ook niet, maar toen ik uit het gezichtsveld van de vrouw was ben ik mooi weer op de fiets gestapt om er maar zo snel mogelijk vanaf te zijn.
Ik ben nu ergens in Tours in een Auberge met binnenplaats. Helemaal leuk. Na 5 dagen kamperen is dat ook wel weer lekker, anders, zoals Loesje zegt, loop ik straks op kantoor met mijn eigen wcrol nog naar het toilet.
Superdoei Sjoer.
08 Juli 2013 - 22:09
Petra De Wit:
Hallo Irma,
weer een leuk verslag, het is net of we mee fietsen! Maar 32 graden is al behoorlijk warm om te fietsen.
veel succes en plezier voor de komende route.
groeten uit Hekendorp,
Petra de Wit en familie -
08 Juli 2013 - 22:22
Amelia:
Irma, wat leuk dat je mensen ontmoet, heb je het naar je zin?
We hebben vandaag je auto gewassen, blingbling!
Ik mis je biefstuk op dinsdag :-'(!
Seeyousoon,loveyou getoe -
09 Juli 2013 - 09:35
Suzanne Maria:
Irma, wat een vrijheid heerlijk fietsen, leuke mensen ontmoeten, leuke gesprekken
wijntje ,stokbroodje erbij heerlijk genieten, lekker weer alles ingrediënten voor een mooie reis
Geniet van alle leuke en mooie dingen op je pad.
Heel veel lieve groeten van
Ivo, marcel en Suzanne -
09 Juli 2013 - 10:39
Jolanda:
Hoi Irma,
Zo te lezen gaat het goed. We blijven je volgen.
Erg leuk om je verslagen te lezen en te kijken waar je ongeveer bent.
Succes met de komende beklimmingen en geniet ervan.
Groetjes Bram en Jolanda -
09 Juli 2013 - 11:26
Fam. Overbeek:
dag Irma,
Zo wij pakken de realiteit van de dag weer op na een geweldig parade weekend en enig sinds bijgekomen hebben we nu weer tijd om je reisverslagen te lezen en eens te reageren. Goed om te lezen dat je het goed maakt, leuke mensen ontmoet en een heerlijkheid dat je elke dag maar ziet waar je eindigd, eet en slaapt. Goed om je stem gehoord te hebben afgelopen zondag. Wij zijn super trots op je dat je zo'n grote uitdaging aan gaat en dat het allemaal vlot verloopt.
Veel succes en geniet van alles wat je op je pad tegekomt.
Dikke kus van ons alle 6. -
09 Juli 2013 - 22:28
Sjanie:
Hey meissie, eindelijk een berichtje van Juul. Hoest daar op je camino. Na de drukte gaan we je nu volgen. Toch een Joost uit Amsterdam ontmoet lezen wij. Leuk he om veel mensen te ontmoeten zonder verplichtingen. Hier alles super verlopen. Kranten staan er vol van maar dat zal je broer al vertelt hebben. Het was een succes. Als jou reis ook zo verloopt is alles super. Meid geniet en tot horens. -
10 Juli 2013 - 07:25
Annita:
Ja Irma je maakt van alles mee wel heel leuk wat je allemaal schrijft.
Geniet hiervan en weer tot horens