Santiago 2
Door: Irma
Blijf op de hoogte en volg Irma
04 Juli 2013 | Frankrijk, Goussonville
Het jakkergevoel ben ik al een beetje kwijt, mag ook wel, als je ruim een week op pad bent. Van toerist ben ik gepromoveerd naar zwerver, met het grote verschil dat ik wel een creditcard heb.
In Aalst werd ik zomaar door iemand op het juiste jaagpad gezet, maar de stad Tournai moest ik zelf uitkomen. Moet lukken met GPS en kaart. Ik kreeg spontaan een déjà vu. Die kerktoren, die ken ik, shit, die heb ik een uur geleden achter me gelaten, dacht ik. Tsja, 4 x rechts is niet goed. Dan maar gezond verstand, de zon links dan ga ik richting het zuiden en daar moet ik ergens wezen.
Onderweg kom je wel wat pelgrims tegen, zo ook Henk en Ria. De eerste keer is het, hallo, waar kom je vandaan en bon camino. Maar toen ik ze de derde keer zag, fietste ik naar hun toe en riep GOEIEMORGEN!, Ria kwam een meter van het bankje af, Henk bleef stil zitten, is aan een kant doof, dus die had niet door. Het is dan net of je oude bekenden tegenkomt.
We wilden alle drie naar Compiègne en daar onder de kerk slapen. Bij het vvv kon je de code van de deur krijgen en de pastoor zal dan in de loop van de avond 10 euro ophalen.
En inderdaad, bij het vvv kregen we de code. Het leek wel de Da Vinci Code. Zit ik daar op de trap nog even na te genieten met een peuk, komt de pastoor, Bon-sjoer zegt hij, das leuk, hij spreekt half Cabauws, ik antwoord, bon-sjoer, normaal zeggen we dat in Cabauw als we weggaan, maar het zal wel goed zijn. Vol trots laat de beste man nog even de keuken met keramische kooplaat zien. Das mooi, kan ik mooi morgen even een eitje bakken, moet ik wel het juiste pannetje pakken. Weer wat geleerd.
Het is ongelooflijk hoe vaak er geroepen wordt, bon camino, of als je even stilstaat, omdat de klim even te zwaar was, dat mensen je de weg wijzen, c'est la, hoor ik dan, en daar vertrouw ik dan gewoon op. Nog nooit is dit fout geweest.
Vandaag ben ik de Seine overgestoken, dat is zoiets als fietsen op de A2, je moet de brug over, 2 x, achter mij zat een vrachtwagen mij in de nek te hijgen, maar hij ging er niet voorbij, kon ook niet, te smal, de eerste beste gelegenheid ben ik eraf gegaan om even bij te komen. Mijn fiets tegen een vangrail geparkeerd om vervolgens een cafe au lait in het wegrestaurant te nuttigen.
Amei, allé, hoor ik opeens, een belg, die herkent mij als hollander, ik weet niet hoe, maar hij biedt mij een cafe au lait aan. Meerdere keren roept hij proficiat, nah, ik ben nog lang niet jarig.
Ik ben blij dat ik mijn tentje met toebehoren heb meegenomen, het is best moeilijk om een slaapplaats te vinden, maar campings zijn er wel. Je moet van te voren wel goed kijken waar deze zijn. Vandaag dacht ik in een plaats een auberge de jeune te pakken, niet te vinden, na een klim van 3 km toch een camping gevonden.
Superdoei, sjoer.
O ja, ik kwam op een camping en daar was een partytent, maar er was bijna niemand op die camping, dus ik dacht ik zet mijn tentje mooi even onder die partytent, kan die even drogen, mooi gelopen, volgende dag tentje droog, maar helaas wel mijn handdoek laten hangen. Kan wel een nieuwe kopen, maar die drogen niet zo lekker.
05 Juli 2013 - 00:03
Donny Mulder:
Irma, fijn weer iets van je te horen. Ik kijk iedere avond op je site. Volgens mij ben je goed bezig. Hele goede trip verder en je schrijft leuk hoor. Ga zo door. -
05 Juli 2013 - 08:43
Robert:
Hi Irma,
Je schiet al behoorlijk op zeg! Leuk om je belevenissen op afstand mee te maken.Ik kijk uit naar je volgende verslag. Bonne route! -
05 Juli 2013 - 10:20
Margot:
Hoi Irma, erg leuk om je verhalen zo mee te mogen maken.
Fijn dat je leuke mensen ontmoet, dat is het bijzondere van deze hele reis.
Hier in Cabauw gaat alles goed, iedereen is druk met de parada. Gelukkig verwacht men mooi weer.
Bon Sjoer en voor je het weet zie ik je in Spanje. De tijd gaat snel en ook jij heb er behoorlijk de vaart erin. Het zullen we minder kilometers per dag gaan worden omdat de hellingen steeds stijler gaan worden. Maar ach... je weet wat je einddoel is! Dikke knuffel en kus van je zus. -
05 Juli 2013 - 10:46
Wanda:
Hoi Irma, Wat kun jij leuk schrijven! Leuk om je verhalen te lezen.
Zet hem op in de bergen! -
05 Juli 2013 - 11:28
Chris :
Hoi Irma, leuk jouw verhaal te kunnen volgen. En hoe een Belg een Nederlander herkent, dat zal ik jou als ervaringsdeskundige eens uitgebreid vertellen als je nog eens op bezoek komt in Oostakker. :-). Allemaal niet zo moeilijk eigenlijk. Je gaat gewoon op het geluid af :-).
Nog veel succes met jouw mooie trip. Chapeau zeggen we hier in België. En veel respect. Met de motor zou ik dit nog zien zitten, maar met de fiets... -
05 Juli 2013 - 17:29
Guido En Monique:
Goed bezig Irma!
Leuk om zo bij te blijven van jouw geweldige avontuur!
Succes met het vervolg van je route, we blijven je volgen!
X Guido en Monique -
05 Juli 2013 - 19:30
Gerrie Verkleij:
Hoi Irma,
Tounai is, ook met de caravan achter je auto, een hele tour (de France) om in een keer uit te komen. Maar het is ook jou gelukt.
succes met je reis, en wij genieten van je verhalen,
groetjes Gerrie en Gerard -
05 Juli 2013 - 20:54
De Hoekjes:
Hey idp,
Leuk om zo te kunnen lezen hoe jij je reis ervaart. En kunnen wij ook een beetje mee genieten. Heel veel succes met je reis en we blijven je zeker volgen. Zet hem op! Chapeau besjour. arjan, Suleika, Kjeld en Bjarne -
05 Juli 2013 - 22:02
Carla Scholman:
Heeee Irma,
Supergoed van je zeg. Heel leuk om je verslagen te lezen, we blijven je volgen.
Succes met je reis verder!!
XXX van Henri en Carla -
05 Juli 2013 - 23:53
Karin Van Dam:
Hoi Irma, dank je voor je kaarsje! Waar ben je nu precies? Ik hoop je wel te zien in of net na de Pyreneeën! -
07 Juli 2013 - 13:09
Ingrid:
Hey Irma wat een mooi verhaal weer en wat ga je hard zeg!
Wat leuk dat je fijne mensen ontmoet onderweg en allemaal met hetzelfde doel. Zet hem op en ga zo door. Tot je volgende verslag!
P.s de parade was top!!!!!!!!!!!! -
07 Juli 2013 - 13:36
Gerry:
He Irma,
Zo jij hebt er de vaart in! Al helemaal onder Parijs!
Leuk om je verhaal te lezen. Grappig dat mensen je ongevraagd de weg wijzen.
Ik herken dat wel een beetje van het Pieterpad (al is dat natuurlijk een heel andere tocht)
Succes met je reis!
07 Juli 2013 - 14:20
Miranda:
Leuk dat we je kunnen volgen, veel plezier en succes!
07 Juli 2013 - 19:20
Ton De Graaf:
Tjeempie Irma, je sleept ook nog een tuinset mee?! zo te zien op de foto. -
08 Juli 2013 - 06:59
Emmariet:
He meis, genoten van een dagje rust..vandaag weer op de pedalen. Cabauw gaat weer aan het werk na een weekend Parade. Mooie blauwe luchten, wat is er dan fijner om gewoon je tentje op te kunnen zetten. Fijn dat je die toch mee hebt genomen. Genieten weer vandaag. Bon courage. -
08 Juli 2013 - 12:44
Alies:
...en hier het kleine zusje. Je gaat lekkerl! Ik hoop dat je snel een handdoek scoort. Gebeurt vaker. Heb het even voor je opgezocht : Une essuie-mains. Natuurlijk! Go girl!
08 Juli 2013 - 21:06
Ome Piet Uit België:
"GEWELDIG"!!!!!
Ik ben jaloers !
doe je best en wees voorzichtig...
11 tot 18 juli ben ik Lourdes
veel liefs