Santiago 12
Door: Irma
Blijf op de hoogte en volg Irma
05 Augustus 2013 | Spanje, Santiago de Compostela
Maar nu kan ik zeggen wat een geluk heb ik gehad. Zo vaak wind mee, de pelgrims die ik ontmoet heb, alles.
Ik kwam op zondag aan in Santiago, de pelgrimsmis was al geweest en het wierookvat had geslingerd, dus dat had ik gemist. Op vrijdag ook al, dus de kans was klein dat ik dit op maandag zal meemaken. Ik vond dat ik in de kathedraal een pelgrimsmis moest meemaken en ben daarom naar de kerk gegaan.
Maar wat een geluk, toch op deze maandag ging het wierooksvat heen en weer. Je hoeft geen gelovige te zijn om dit indrukwekkend te vinden.
Mijn camino is ten einde.
Ik heb vaak aan Marco moeten denken, die deze reis lopend heeft gedaan. Pff, hoe frusterend het moet zijn geweest, als je ergens aankomt en dan geen slaapplek kunnen vinden.
Zo ook aan mijn zwager Ton, altijd als ik op reis was stuurde hij een sms een app. Deze keer niet, maar hij was er wel.
Het enige wat ik nog wil schrijven is, bedankt iedereen, voor alle support.
Superdoei en tot gauw!
07 Augustus 2013 - 09:30
Hans En Bea:
Wij zijn supertrots op je irma, heel veel geluk en een dikke knuffel. Kom veilig weer thuis. Hans en Bea -
07 Augustus 2013 - 09:55
Willy:
Wat een prestatie.
Nu was het al superstoer van je dat je aan deze reis begonnen bent, maar het is ongelooflijk goed van je dat je het hebt volbracht.
Geniet van alles om je heen op deze bijzondere plek en alvast een voorspoedige terugreis toegewenst, lieve groeten,
Willy -
07 Augustus 2013 - 12:34
Jolanda:
super Irma Top prestatie. Geniet nog even en een goede terug reis. groetjes Jolanda en Bram -
07 Augustus 2013 - 13:10
A3 En Diana:
Gefeliciteerd Irma!!!!!!!
Wat super dat je Santiago hebt gehaald.
Erg knap van je. Fijn deze belevenis.
Bedankt voor alle mooie verhalen, zodat wij het ook konden meebeleven.
Een hele goeie reis naar huis.
We zien je binnenkort weer in Cabauw.
Liefs,
A3 en Diana. -
07 Augustus 2013 - 19:18
Mieke En Edwien:
Knap hoor al die km, veel respect voor, was leuk om je reis te volgen.
De ( sterke verhalen horen we wel een keer onder een biertje )
Groeten Mieke en Edwien
07 Augustus 2013 - 22:32
Ted&ellen:
Irma,
Gefeliciteerd met het volbrengen van dit sportieve en mentale project.
Grandioos.
Ellen & Ted.
07 Augustus 2013 - 22:56
Kees En Dora Van Beek:
GEFELICITEERD IRMA, -
07 Augustus 2013 - 23:07
Marlies En Henk:
Heel knap, Irma, dat je de weg zo hebt kunnen afleggen. Met veel plezier denken we terug aan de ontmoeting met jou en je vier musketiers in een chambres d'hotes in ZW-Frankrijk: wat een mooie avond. We hebben intussen The Way binnengehaald en gaan er binnenkort voor zitten. Alle goeds! -
08 Augustus 2013 - 09:32
Margot:
Hoi Irma,
Op het moment dat ik dit typ ben je op de terug reis naar Cabauw. Je home, je thuis. Wat je in deze 6 weken meegemaakt hebt, neem je mee voor je verdere leven. Een ongelofelijke ervarring. Ik hoop dat het je gebracht heeft wat je ervan verwachtte.
Fijn dat we je verhalen mochten meebeleven via de site.
Voor straks... WELKOM THUIS. We hebben je gemisti!!!!!! -
08 Augustus 2013 - 11:54
Ingrid:
Geweldig Irma wat een prestatie. Wat een mooie verhalen er bij ook. En nu weer naar huis maar met een hele mooie ervaring en prachtige herinneringen! Tot gauw! -
08 Augustus 2013 - 22:05
Cock En Ali:
Wat geweldig fijn dat alles zo goed is gegaan op je tocht! Dat is niet vanzelfsprekend en daarom is het zo prachtig voor jou dat het is gelukt!! Nu weer verder op de camino van het leven. We nemen heel diep onze pelgrimshoed voor je af! -
08 Augustus 2013 - 23:42
Monique En Guido:
Lieve Irma,
Sportief gezien is het al een geweldige prestatie, maar om jezelf zoveel weken, dagen en bij iedere berg weer te motiveren om toch maar door te fietsen, dat vind ik het allerknapst aan deze tocht. Ben benieuwd wat er verder nog op je things to do lijstje staat! Fietsen naar de noordk.aap? Groetjes -
09 Augustus 2013 - 14:47
Mariska:
Hé Irma,
Dat heb je dan als je een paar dagen niet achter de computer zit dan is Irma op de plek van bestemming!
GEFELICITEERD met deze prestatie.
We hebben genoten van je verhalen.
Welkom thuis en we zien je binnenkort weer in Cabauw
Liefs Ton en Mariska
11 Augustus 2013 - 13:52
Coralien Jansma:
Irma, gefeliciteerd.
Geweldig, je ziet het, je kon het.
Wat zal het je een hoop gebracht hebben, deze reis.
Zelf vertrekken we deze week op (pelgrims...)tocht naar Venetië.
Ik wens je alle goeds toe.
Groetjes vanuit
Breda
Anthoniuscathedraal
12 Augustus 2013 - 20:47
Aad Van Der Burg:
Hoi Irma,
Gefeliciteerd met het behalen van je reisdoel.
Ik heb net je reisverslagen gelezen. Sorry steeds vergat ik de website op te zoeken. Nu ben ik er voor gaan zitten. Langer uitstellen mocht ik niet meer van mijzelf.
Het was een verhaal met alle kanten van een pelgrimstocht. Fijn dat je zulke mensen onderweg tegen ben gekomen.
Dat je er veel aan terug zult kunnen denken.
Groeten uit Delft. -
16 Augustus 2013 - 17:41
Ad De Kort:
Leuk om je waarbenjij.nu weblog te bekijken, d.w.z. je schrijft net zo leuk als dat ik je in het echt leerde kennen tijdens onze laatste paar dagen van de Camino. En als je het zelf ook net hebt gefietst, een feest van herkenning.
Ik hoop dat jullie goed thuis zijn aangekomen. En dat je niet teveel last hebt gehad van te snel afkicken.
Na maandags in Santiago nog mijn terugvlucht te hebben geboekt (zaterdags dus nog een zee van tijd voor het afkicken) heb ik nog op mijn gemak Fisterra en Muxia bekeken en toen tijdig teruggefietst naar A Coruña voor mijn terugvlucht. Die fiets meenemen was nog lastig want er was geen gereedschap voor demonteren van de trappers.
Mijn Marianne haalde me met de fiets van Schiphol, nog geen half uur fietsen. Een paar uur later druppelde ons huis langzaam vol mensen, een surprise party dus.
Mijn herinneringen zijn geweldig en ik ben nog doende me door de ca. 500 foto's te werken. Jij en Adri staan er ook op uiteraard.
We praten nog eens bij wat ij betreft.
Succes met het weer inburgeren,
lieve groet, ook voor Adri
Ad