Santiago 7
Door: Irma
Blijf op de hoogte en volg Irma
16 Juli 2013 | Frankrijk, Candresse
Nadat ik een paar dagen in mijn uppie door de korenvelden had gefietst, zag ik in de verte twee pelgrims tegen een berg op klauwteren. Ik passeer ze en zeg, Hoi! Pelgrims groeten elkaar altijd. Bovenop de berg stop ik, rook een peuk en de 2 pelgrims stoppen ook. Het zijn twee broers uit België, zij gaan in het volgende dorp koffie leuten.
Daar op het terras is het gelijk een gezellige boel. Of ik Anne en Ruud al heb ontmoet, nee die ken ik niet, nog niet gezegd of ze komen de hoek om. We besluiten om met zijn 5en naar Bonnes te gaan. We boeken een chambre d'hote. Daar aangekomen, krijgen de broers en het stel een sleurhut en ik krijg van de patron a la maison het voorhuis van de boerderij.
Het was helemaal geweldig daar. De picknicktafel werd aan de rivier gezet, we hadden goed boodschappen gedaan en hoefden nergens meer voor op pad.
Gino en Dave gaan een foto van hun overleden moeder in Satiago brengen en Anne heeft een beetje as van haar moeder in een koffiefilterzakje bij haar om uit te strooien. Koffiefilterzakje? Ja, ze had niets anders.
Er wordt nog wat favoriete muziek van een ieder geluisterd en sluiten af met het pelgrimslied van Amanda. We waren echte pelgrims.
De volgende dag besloten we om naar Cadillac te gaan, ieder op zijn eigen tempo en zien we of we elkaar treffen. Ik fiets met de Belgische broers mee.
Amei, route broulee, Irma, fiets jij ff voor, dan mogen wij ook. Een groot hek, maar dat kan open, en ja, gelukkig we kunnen erdoorheen.
We hadden verwacht dat in Cadillac wel 14 juilliet gevierd zou worden, dus niet, een gehucht van nix. De Chabre d'hote die we hadden geboekt met zijn 3en was 125 euro en we moesten de sleutel ergens maar op komen halen.
Wat was het toeval, daar aangekomen zitten Anne en Ruud op een terras en hadden een kamer in een kasteel geboekt. Net verbouwd en een mooie pelgrimsprijs. Dan maar even die ander afbellen, amei, de vrouw was daar niet content mee.
Ongelooflijk mooi kasteel met een supervriendelijke gastvrouw, ze had samen met haar man dit kasteel een half jaar geleden gekocht en verbouwd. Te lux voor een pelgrim. Foto volgt.
Zo ook gisteren, we komen bij een hotel, die zaten niet te wachten op 5 stinkende fietsers. Dan niet, komen we bij een chambre d'hote, man zet gelijk de bbq aan. We voelen ons gelijk helemaal thuis. Vanochtend werden we door de hele familie uitgezwaaid.
Vandaag zijn we in Dax aangekomen, kaarsje in de kerk aangestoken en het plan gemaakt om morgen naar st Pied de Port te fietsen. Als het lukt, dan is mijn Tour de France finito.
Superdoei, sjoer.
16 Juli 2013 - 21:19
Ton De Graaf:
Wat een tempo, Irma. Wat een belevenissen. En wat een prijsverschillen voor je overnachtingen. Ik dacht, ik kom bij Irma in de buurt, met de vakantie. Maar het duur nog 13 dagen voor ik vi San Sebastian naar Zaragoza ga. En de volgende dag naar Alcaniz, voor de wereldmeeting van eendrijders. Ook een vorm van pelgrimage. Maar weinig vroom. Goede reis verder in Spanje. -
16 Juli 2013 - 21:19
Mieke En Edwien:
Gezellig dat je nu met meerdere fietst, heel Cabauw en omstreken slaapt een stuk rustiger.
Erg leuk om je te volgen succes. groeten Mieke en Edwien -
16 Juli 2013 - 21:47
Harry En Donny:
Wat ga je ontzettend snel. Inderdaad leuk dat je met meerdere fietst. En dan heb je ook mensen om je belevenissen te delen. Nog een hele goede trip hoor. -
16 Juli 2013 - 22:17
Annita En Mart:
Wat ga je toch snel erg leuk om je te blijven volgen nog veel succes
16 Juli 2013 - 22:22
Kees En Dora Van Beek:
Vandaag het vierde kaarsje aangestoken, we vinden het ontzettend fijn dat het goed met je gaat Irma.
We genieten van je mooie verslagen. Over twee weken zijn we ook in Spanje maar helaas ver bij jou vandaan anders zouden we zeker langs komen. (Petra die wil wel erg graag)of jij moet tijd over houden
en even langs komen fietsen want jij heb de vaart erin. Bij ons mag je dan gratis overnachten en ook zorgen we voor lekker eten... Lieve Irma het ga je goed, liefs van ons. -
16 Juli 2013 - 22:24
De Hoekjes:
Jemig wat ga je hard zeg. En wat super leuk die verslagen die je maakt, blijft leuk om te lezen.
Toi toi toi.
Groetjes, Arjan, Suleika, Kjeld en Bjarne
16 Juli 2013 - 22:40
Roos:
Hallo Irma,
Even een berichtje uit Nederland via jouw blog. Ik wens jullie een klim met veel devotie. Geef mijn zus Anne en mijn zwager Ruud een dikke knuffel van ons. Morgenvroeg zal ik een kaarsje bij Maria opsteken, voor een steuntje in jullie rug. Groetjes Roos -
16 Juli 2013 - 23:44
Marjon:
Wat een prachtig reisdoel, wat een heerlijk verslag en wat is Frankrijk toch mooi! -
17 Juli 2013 - 02:26
Ali En Cock:
Irma,hopelijk lig je lekker te slapen als ik dit typ! Op naar St.
Jean ! Rust je dan een dagje uit? Of ga je net als Mollema van de Tour er vol tegenaan ? Succes en veel plezier ! -
17 Juli 2013 - 09:16
Jolanda:
Hoi Irma,
Leuk om je te blijven volgen. Maar je heb wel een hoog tempo.
Succes en wij kijken uit naar het volgende verslag.
Groetjes van de Haakjes. -
17 Juli 2013 - 10:15
Ingrid:
Jemig Irma je gaat als een speer!!Wat leuk dat je mensen hebt ontmoet waat je mee optrekt. gezellig.
Hoop dat je nog een paar (goedkope) overnachtingen zult vinden want er zit wel verschil in zeg!
Nousucces nog zeker als je weer een mijlpaal bereikt n.l als je de Spaanse grens overgaat!
Liefs van ons! -
17 Juli 2013 - 10:17
Gerry:
Hee Irma, doping is toch verboden in Frankrijk en dan vooral voor pelgrims!
Wat een gang heb jij erin, en wat een leuke verhalen om te lezen!
Nog veel plezier en geniet ervan.
Groetjes Gerry -
17 Juli 2013 - 10:52
Sandra:
Ha Irma,
Leuk om je verslagen te lezen. Wat een onderneming zeg. Super stoer van je!!
Succes en heel veel plezier nog...Groetjes -
17 Juli 2013 - 17:12
Ben En Jill:
Hoi Irma,
ik had vandaag Emmariet aan de lijn en die wees mij op jouw verhalen toen ik naar jouw vorderingen vroeg. Ik heb dus flink moeten lezen om alles in te halen. Meid, wat een gave prestatie zet je neer. RESPECT!!
En je hebt een heel leuke manier van schrijven en verwoorden, zodat het net is of je er zelf bij bent (geweest). Goed hoor. Ga zo door. En geniet vooral!!!!
Doet de fiets het trouwens goed? Helemaal geen lekke banden of andere "pannage"?
Ik zal je nu trouw blijven volgen, hoor.
Hartelijke groet,
Ben.