Three nerds looking for birds! - Reisverslag uit San José, Costa Rica van Irma Overbeek - WaarBenJij.nu Three nerds looking for birds! - Reisverslag uit San José, Costa Rica van Irma Overbeek - WaarBenJij.nu

Three nerds looking for birds!

Door: Irma

Blijf op de hoogte en volg Irma

24 April 2011 | Costa Rica, San José

25 april 2011,

Voordat we beginnen met de eneverende 25 april, nog even verder met het verhaal van gisteren. We moesten plots ons bij de kok melden om te gaan koken, daarom nu het vervolg.

Op het menu stond broccoli-soep, Falafal, en choco-mousse. En voor de Falafal hadden ze onze hulp nodig.
Even voor de mensen die thuis mee wilden doen;

Je pakt een 200 gram gekookte kikkererwten en daar laat je al je frustraties op los; kneden maar tot een fijne en gladde substantie.
Voeg daarna typische Costaricaans kruiden en zout toe (vast wel ergens te vinden!).
Maak daarna 5 ballen, en sla ze daarnaa tot grote pepernoten. En geef ze daarna aan een plaatselijke costariaanse kok, en die maakt ze verder af.
Succes!!

Het smaakt trouwens heerlijk!

Nu het verhaal van vandaag. Door de Jetlag waren we weer lekker op tijd wakker (eerst 3 uur, toen 4 uur, toen 5 uur en toen 6 uur).
We hadden nog wat meloen en koffie dus genoeg om er weer even tegen aan te gaan, want om 7.20 ging onze tour er vandoor. En we moesten nog 3 kwartier rijden via een hobbel de bobbel wegje.

(even over deze weg, we waren aan het eind bang dat al onze organen nog wel op dezelfde plek zaten, doordat we telkens heen en weer werden gegooid, en dat lag niet aan onze rijkunsten, wat sommige nu gelijk denken, sommige gaten waren zo groot dat je wel een kuppie zand in kwijt kan)

Voor de mensen die nog niet afgehaakt zijn, gaan we verder met het verhaal;

Op de planning van vandaag stond een boottocht door de CANO NEGRO, waar veel verschillende dieren zijn te zien.
Voordat we daar mee konden beginnen stapten we eerst in een toeristenbusje die ons naar de boot ging brengen. Het was een lange en soms weer bobbelige rit.
Daar gekomen gingen we in een boot zitten en op zoek naar de dieren.
Geweldige dieren, een korte opsomming; vogels (heel veel vogels, ehh.. blauwe, witte, gele, groene, paarse en grote, kleine, middelmaatjes, en ook met verschillende namen, maar hoe ze precies heten zijn we vergeten!), apen (brulapen, kapucijnapen en andere apen?), kaaimannen, en hele grote leguanen(denk maar aan heel groot, en dan nog groter). We hopen binnenkort foto's op deze site te zetten.

Daarna gingen we lunchen en weer met de bus terug naar Fortuna. Daar gekomen hebben we even gekeken naar souvenirsshops (nog niets gekocht) en bij de lokale supermarkt voor een ontbijtje.
Nu zitten we weer boven op de berg bij de Costaricaanse kok en mogen we weer bijna aan de slag, morgen dus een recept om thuis te proberen!!

Voor de fanatiekelingen, morgen gaan we een poging wagen om naar Rincon te rijden, dus Googlen maar!!

groetjes Linda, Irma en Gerben