Flower Power - Reisverslag uit Santa Elena, Costa Rica van Irma Overbeek - WaarBenJij.nu Flower Power - Reisverslag uit Santa Elena, Costa Rica van Irma Overbeek - WaarBenJij.nu

Flower Power

Door: Irma

Blijf op de hoogte en volg Irma

06 Mei 2011 | Costa Rica, Santa Elena

30 april 2011,

Vandaag de verjaardag van de Koningin bij jullie, voor ons een reisdag. We willen helemaal naar het zuiden gaan, Corcovado. Maar als we dat in de Garmin intoetsen zijn we meer dan 7 uur onderweg. Daarom hebben we besloten om het in etappes te doen.

Voordat we in de auto stapten zijn we eerst naar Manuel Antonio geweest, een nationaal park aan de Pacific. Daar hebben we eerst een half uur gelopen met allerlei wildlife weer om ons heen, apen, salamander en wasberen!

We hebben nu onze eigen big five gezien van Costa Rica, de luiaard, de wasbeer, de brulaap, de blauwe? vlinder en de leguaan. Allemaal geweldige dieren die we van heel dichtbij hebben kunnen spotten.

Na de wandeling hebben we kunnen uitrusten aan het strand van de Pacific, vink!!
En nog even gezwommen. Omdat er een sterke stroming was het niet helder blauw en kwam er af en toe een tak langs drijven met een krabbetje erop.

Na deze heerlijke duik zijn we gaan lunchen bij L' Avion, het vliegtuig (een restaurant met een vliegtuig als interieur!) en terwijl we aan het eten waren werden we opgeschrikt door een familie apen die voor ons door de bomen sprongen.

Na het eten, en het kijken in boekjes hadden we ons doel gesteld op Uvita, een klein dorpje halverwege waar we wel eens konden gaan slapen.
Tegen een uur of 2 kwamen we in de buurt en zagen we borden met de woorden Flutterby, een beetje Flower Power achtig en met treehouses! Klonk goed, dus wij de borden volgen. En waar we nu zijn aangekomen is gewoon geweldig, en is ook moeilijk te beschrijven.
Deze twee Amerikanen hebben vier boomhuizen gemaakt en daar kun je slapen en daartussen een tuin met planten en bloemen typisch Costa Ricaans, je krijgt hier het gevoel van de sixties! De foto's zullen het gevoel beter geven.

Vandaag (1 mei) hebben een rustdag, want morgen gaan we door naar Corcovado. We hebben hier een Italiaanse gesproken en die beheerd een spulletje in Corcovado, een Organicc Farm. Daar gaan we maandag naartoe. Het enige probleem is dan dat we midden in de bush bush zitten, geen internet, geen telefoon en alleen eten en drinken van de boerderij.
Dus als jullie een paar dagen niets horen van ons, klopt dat!!

Wij gaan nu even bij een kerkje langs voor een kaarsje en dan tot schrijvens,